Ringerike Gründerpris 2020
Begrunnelse for tildelingen:
ASK Gård Foredling ble startet i 2013 av Anne Marte og Kristoffer Evang. Deres savn etter økologisk mat i butikken, samt en lidenskapelig interesse for mat var starten på ASK gård. Produksjon av håndlaget økologiske spekemat, salami og pølser ble startet i et 22kvm stabbur med råvarer fra egne ressurser. Allerede året etter ble det oppført et nybygd pølsemakeri på 160 kvm på gården, der det i dag jobber fem personer. Deres store utfordring er å produsere nok varer for å møte etterspørselen. ASK står nå overfor en ny og spennende fase med etablering av et større produksjonsannlegg på vel 900 kvm og vel 20 mill kroner i investering som vil gi økt kapasitet.
Anne Marte og Kristoffer Evang har vist gründeregenskaper gjennom å bygge opp sin virksomhet i et svært konkurranseintensivt marked. Med økologiske kvalitetsprodukter har de vunnet flere priser, nasjonalt og internasjonalt, som annerkjennelse for deres arbeid. I inneværende år er de for femte år på rad nominert til finalen i Det norske måltid. ASK Gård Foredling AS viser en sunn vekst med et godt overblikk over økonomien!